Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
misiekbeer
Beer Master

Dołączył: 10 Gru 2005
Posty: 694
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Kraków; Kielce; Piekoszki
|
Wysłany: Wto 21:02, 26 Sty 2016 Temat postu: Fortyfikacje. |
|
|
Jeżeli gramy na zasady ETC, ale nie gramy turnieju ETC to czy punkt:
Cytat: |
19. Regarding Fortifications, keep in mind that only SLP, ADL and Bastion are allowed at the ETC, |
ma zastosowanie?
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez misiekbeer dnia Wto 21:03, 26 Sty 2016, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
sławny
Aspiring Beer Master

Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 964
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Zachełmie koło Zagnańska koło Kielc
|
Wysłany: Wto 21:47, 26 Sty 2016 Temat postu: |
|
|
Nie ma, zasady turniejowe mają priorytet nad ETC jeśli chodzi o kompozycje, dopuszczalność i tym podobne sprawy organizacyjne.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez sławny dnia Wto 21:48, 26 Sty 2016, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
nihildefoe
Woźny
Dołączył: 17 Maj 2014
Posty: 199
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Mielec Lewa Flanka
|
Wysłany: Śro 6:36, 27 Sty 2016 Temat postu: |
|
|
jeżeli gramy eskalację to czy mogę transcendent c'tan używać z godnie z zasadami tam umieszczonymi?
proszę o dopisać mnie do listy
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Maszta
Aspiring Beer Master

Dołączył: 07 Lut 2007
Posty: 1342
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 7:52, 27 Sty 2016 Temat postu: |
|
|
jeszcze taka sprawa mam w IA jednostki które nie mają profilu broni w swoim IA np chaosowy tytan czy relictowy pred jak to jest rozwiązane
pozwoliłem sobie siebie dopisać :D
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Maszta dnia Śro 7:54, 27 Sty 2016, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sławny
Aspiring Beer Master

Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 964
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Zachełmie koło Zagnańska koło Kielc
|
Wysłany: Śro 11:05, 27 Sty 2016 Temat postu: |
|
|
Wychodzi na to że musisz użyć profili z IA Apocalypse Second Edition :P
W sumie to żeby grać chaosowym tytanem trzeba szukać zasad po 4 różnych książkach. Good job FW :D
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez sławny dnia Śro 11:07, 27 Sty 2016, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
zator
Woźny
Dołączył: 14 Kwi 2006
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Czw 13:41, 28 Sty 2016 Temat postu: |
|
|
Pytanko jest takie. Czy już ostatecznie pokazaliśmy lidze środkowy palec i ze mamy ich w dup**?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
SARGO
Beer Master

Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 2170
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 14 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Czw 14:02, 28 Sty 2016 Temat postu: |
|
|
A jest sens bo ja go nie widzę, a przynajmniej jest spokój na turniejach i nie ma napinania albo płaczu po, że ktoś wałował.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sławny
Aspiring Beer Master

Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 964
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Zachełmie koło Zagnańska koło Kielc
|
Wysłany: Czw 14:24, 28 Sty 2016 Temat postu: |
|
|
nihildefoe napisał: |
jeżeli gramy eskalację to czy mogę transcendent c'tan używać z godnie z zasadami tam umieszczonymi?
proszę o dopisać mnie do listy |
Możesz
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Maszta
Aspiring Beer Master

Dołączył: 07 Lut 2007
Posty: 1342
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 8:16, 29 Sty 2016 Temat postu: |
|
|
SARGO napisał: |
nie ma napinania albo płaczu po, że ktoś wałował. |
Jak to nie ma spinania pośladów i wałków wałeczków !!! Toż to kwintesencja gry na turnieju ... nie o taką czterdziestkę walczyliśmy
Ale mam też pytanie czy modelarke liczymy sumarycznie? Bo posiadając 100% pomalowanych modeli spełniam też dwa pierwsze punkty oceny bo mam i 25% i 75% pomalowane jakby nie patrzeć też. Co w sumie wydaje się nie tylko logiczne ale i uczciwe :D
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Frost!
Pomocnik
Dołączył: 02 Mar 2014
Posty: 237
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 9:04, 29 Sty 2016 Temat postu: |
|
|
Maszta napisał: |
Ale mam też pytanie czy modelarke liczymy sumarycznie? Bo posiadając 100% pomalowanych modeli spełniam też dwa pierwsze punkty oceny bo mam i 25% i 75% pomalowane jakby nie patrzeć też. Co w sumie wydaje się nie tylko logiczne ale i uczciwe :D |
Przyłączam się do pytania :D
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sławny
Aspiring Beer Master

Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 964
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Zachełmie koło Zagnańska koło Kielc
|
Wysłany: Pią 10:47, 29 Sty 2016 Temat postu: |
|
|
Frost! napisał: |
Maszta napisał: |
Ale mam też pytanie czy modelarke liczymy sumarycznie? Bo posiadając 100% pomalowanych modeli spełniam też dwa pierwsze punkty oceny bo mam i 25% i 75% pomalowane jakby nie patrzeć też. Co w sumie wydaje się nie tylko logiczne ale i uczciwe :D |
Przyłączam się do pytania :D |
Max 5 DP
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez sławny dnia Pią 10:56, 29 Sty 2016, w całości zmieniany 4 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Frost!
Pomocnik
Dołączył: 02 Mar 2014
Posty: 237
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 11:00, 29 Sty 2016 Temat postu: |
|
|
Smuteczek
a mogło być tak pięknie ;p
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
SARGO
Beer Master

Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 2170
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 14 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Pią 11:04, 29 Sty 2016 Temat postu: |
|
|
Wyjaśnijmy może że nic się nie zmieniło od zeszłego roku odnośnie malarki, czyli max 5pkt dostaniesz za 100% armii, za podstawki i za spójność: 3+1+1.
Kapiszci!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Frost!
Pomocnik
Dołączył: 02 Mar 2014
Posty: 237
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 11:33, 29 Sty 2016 Temat postu: |
|
|
Kapiszci !!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Maszta
Aspiring Beer Master

Dołączył: 07 Lut 2007
Posty: 1342
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 17:19, 30 Sty 2016 Temat postu: |
|
|
Kapiszy co nie zmienia faktu że smuteczek, jawna niesprawiedliwość i wykluczenie społeczne czy jak to teraz modne gracze gorszego sortu :D
Nie mówię, że 5 pkt to mało i źle ale wiadomo, że i więcej na tak duże punkty niewiele by zmieniało.
btw czemu nie ma różnicy kp?
w usuniętym poście to rozwinąłem chodzi mi czy jest jakaś tego przyczyna w postaci że tak się teraz gra? czy może po prostu akurat na tym turnieju taki wyjątek.
I pytanie czysto modelarskie czy armią stylizowaną na renegatów mogę grać jako gwardia? wyswig się zgadza tylko to tu to tam jakaś gwiazda chaosu widnieje i niektórzy mają autoguny nie latarki.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|