Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
CorniC
Pomocnik
Dołączył: 13 Wrz 2013
Posty: 205
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 13:35, 13 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Hapol jako chcesz sie odegrac za jagacon to zapraszam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Maszta
Aspiring Beer Master

Dołączył: 07 Lut 2007
Posty: 1342
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 14:00, 13 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Mam warzywny chaos na ośmiu modelach więc jak ktoś nietutejszy by chciał zagrać to ja chętnie ;)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
SARGO
Beer Master

Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 2170
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 14 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Sob 19:36, 13 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Smithus napisał: |
Sargo choć nie lubię Neuronów to challenge accept :) |
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sławny
Aspiring Beer Master

Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 964
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Zachełmie koło Zagnańska koło Kielc
|
Wysłany: Nie 12:05, 14 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Gramy bez "Warzone Fenris: Curse of the Wulfen"
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
nihildefoe
Woźny
Dołączył: 17 Maj 2014
Posty: 199
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Mielec Lewa Flanka
|
Wysłany: Nie 12:45, 14 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
jak to ! a chciałem czelendża na nowe demony lub kosmiczne zmutowane wilki
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lynx
Wlóczykij
Dołączył: 14 Lut 2016
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 19:13, 14 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
witam wszystkich
zgłaszam swój udział i poproszę o wpis na listwę
warzywny chaos już jedzie :)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
taylor
Wlóczykij
Dołączył: 14 Lut 2016
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Ostrowiec Swiętokrzyski
|
Wysłany: Nie 19:25, 14 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Witam
Bardzo proszę o wpisanie mnie na listę.
Dziękuje i pozdrawiam wszystkich uczestników.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
SARGO
Beer Master

Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 2170
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 14 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Nie 20:37, 14 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Dopisani.
Jutro przeliczam blaty i miejsce.
Podam wieczorem na jakich stołach gramy i czy zamkniemy listę.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mijagi
Woźny
Dołączył: 04 Sie 2015
Posty: 177
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 8:43, 15 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
A propo "czalendży" – jestemy umowiony z Frostem.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
misiekbeer
Beer Master

Dołączył: 10 Gru 2005
Posty: 694
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Kraków; Kielce; Piekoszki
|
Wysłany: Pon 11:11, 15 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Nooo - grubo się zrobiło z frekwencją :)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
zator
Woźny
Dołączył: 14 Kwi 2006
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Pon 22:14, 15 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
A no :) ciekawe ile osób dotrze ostatecznie :)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Fol
Szef
Dołączył: 05 Gru 2007
Posty: 736
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Kielce??
|
Wysłany: Wto 7:58, 16 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Pytanko używamy ETC i jest zapis:
Where Coordinated Firepower is concerned, Signature Systems and similar unit wide buffs do not confer outside of a particular models own unit. The only thing that all units firing as part of this attack gain is the
potential +1BS and ability to share markerlights. When resolving Coordinated Firepower, apply the bonus from signature systems and the like to the particular unit that is part of the Coordinated Firepower multi-
unit attack. Any models or weapons that use target locks or the Gargantuan Creature "Split Fire" rule will not benefit from the bonuses of the coordinated firepower attack on shots that are not directed at the primary target.
Ok. Czytałem ETC, względnie tłumaczyły sytuacje sporne lub luki w zasadach.
Z powyższej bonus do BS tylko względem jednego celu. OK. Bonusy dostajesz tylko kiedy celujesz w jeden cel. OK. Tłumaczy nie ścisłość i ma to sens.
Ale dlaczego Systemy działające na oddział i dające zasady działające na oddział przestają działać na oddział w sytuacji kiedy jest tworzony zgodnie z formacją? Tekst formacji mówi, na potrzeby strzelania traktujemy wszystkich jako jeden oddział. Signatury działają na cały oddział.
Pozdrawiam :)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sławny
Aspiring Beer Master

Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 964
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Zachełmie koło Zagnańska koło Kielc
|
Wysłany: Wto 10:00, 16 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Fol napisał: |
Pytanko używamy ETC i jest zapis:
Where Coordinated Firepower is concerned, Signature Systems and similar unit wide buffs do not confer outside of a particular models own unit. The only thing that all units firing as part of this attack gain is the
potential +1BS and ability to share markerlights. When resolving Coordinated Firepower, apply the bonus from signature systems and the like to the particular unit that is part of the Coordinated Firepower multi-
unit attack. Any models or weapons that use target locks or the Gargantuan Creature "Split Fire" rule will not benefit from the bonuses of the coordinated firepower attack on shots that are not directed at the primary target.
Ok. Czytałem ETC, względnie tłumaczyły sytuacje sporne lub luki w zasadach.
Z powyższej bonus do BS tylko względem jednego celu. OK. Bonusy dostajesz tylko kiedy celujesz w jeden cel. OK. Tłumaczy nie ścisłość i ma to sens.
Ale dlaczego Systemy działające na oddział i dające zasady działające na oddział przestają działać na oddział w sytuacji kiedy jest tworzony zgodnie z formacją? Tekst formacji mówi, na potrzeby strzelania traktujemy wszystkich jako jeden oddział. Signatury działają na cały oddział.
Pozdrawiam :) |
Dlatego.
Cytat: |
must shoot the same target, resolving their shoots as if they were a single unit |
Strzelają jakby były jednym oddziałem a nie tworzą jeden oddział, zasadnicza różnica przez którą taka a nie inna klaryfikacja została ustalona.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Fol
Szef
Dołączył: 05 Gru 2007
Posty: 736
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Kielce??
|
Wysłany: Wto 11:02, 16 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Cytat: |
resolving their shoots as if they were a single unit |
Czyli rozpatrujemy strzały jako od jednej jednostki, jeśli ktoś daje jednostce monster huntera to tylko w tym jednym ostrzale dostają monster huntera . Bo jak nie patrze to nie da się inaczej rozpatrzeć tego zapisu.
No chyba że wersja Google, gdzie rozpatrujemy ich pędy jednostki jako pojedyncza jednostka
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz
Pomocnik
Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 374
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Wto 11:09, 16 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
To żadna klaryfikacja; jasno wynika, że powinni dostać wszystkie bonusy. ETC chciało trochę przyciąć TAU. OK spoko, tylko że to nie rozwiązuje tysiąca innych problemów z balansem w 40K. Sorry za offtopic.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|