Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sławny
Aspiring Beer Master

Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 964
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Zachełmie koło Zagnańska koło Kielc
|
Wysłany: Nie 14:39, 20 Mar 2016 Temat postu: |
|
|
Maszta napisał: |
jak rozumiem jednostki nie zajmujące miejsca w foc nadal go nie zajmują? |
Nie, ale w takim razie też są 0-2.
Fol napisał: |
dla porządku proponuje tylko jeszcze dopisać:
-Nie można brać jednostek z 3 WP i więcej
-Jeśli wylosuje się którąś z zabronionych mocy, Re-roll do skutku (ew. traktujemy jak moc kategorie wyżej) |
dopisane
Algirdas napisał: |
WRU, kiedy będą scenariusze? |
Jak się zrobią to będą. Mogą być równie dobrze rozdane dopiero na turnieju :P
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez sławny dnia Nie 14:46, 20 Mar 2016, w całości zmieniany 3 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Maszta
Aspiring Beer Master

Dołączył: 07 Lut 2007
Posty: 1342
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 18:06, 20 Mar 2016 Temat postu: |
|
|
a jednostki które są kilka na slot normalnie?
a scenariusze zrobić losowane przed każdą bitwą :D
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
nihildefoe
Woźny
Dołączył: 17 Maj 2014
Posty: 199
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Mielec Lewa Flanka
|
Wysłany: Nie 18:45, 20 Mar 2016 Temat postu: |
|
|
a dlaczego zabroniona jest broń z zasadą Ordnance przecież i tak nie ma pojazdów i fortyfikacji?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sławny
Aspiring Beer Master

Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 964
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Zachełmie koło Zagnańska koło Kielc
|
Wysłany: Nie 18:52, 20 Mar 2016 Temat postu: |
|
|
Maszta napisał: |
a jednostki które są kilka na slot normalnie?
a scenariusze zrobić losowane przed każdą bitwą :D |
Normalnie.
nihildefoe napisał: |
a dlaczego zabroniona jest broń z zasadą Ordnance przecież i tak nie ma pojazdów i fortyfikacji? |
Bo nie tylko pojazdy i fortyfikacje maja broń Ordnance.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
nihildefoe
Woźny
Dołączył: 17 Maj 2014
Posty: 199
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Mielec Lewa Flanka
|
Wysłany: Nie 20:39, 20 Mar 2016 Temat postu: |
|
|
tak ale zasada ordnance ma tak naprawdę tylko wpływ na pojazdy dwie kostki na przebicie pancerza i wybieramy wyższy wynik. Poza tym piechota po ruchu nie może strzelać z broni z tą zasadą po ruchu. Dlatego nie bardzo wiem dlaczego akurat to jest zakazane, ale może coś przeoczyłem.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez nihildefoe dnia Nie 20:40, 20 Mar 2016, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
zator
Woźny
Dołączył: 14 Kwi 2006
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Pon 8:50, 21 Mar 2016 Temat postu: |
|
|
Na listę mnie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
SARGO
Beer Master

Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 2170
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 14 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Wto 13:07, 22 Mar 2016 Temat postu: |
|
|
Poproszę o scenariusze bo chciałbym zamieścić na sieci!!!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sławny
Aspiring Beer Master

Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 964
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Zachełmie koło Zagnańska koło Kielc
|
Wysłany: Wto 13:45, 22 Mar 2016 Temat postu: |
|
|
Są scenariusze.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Algirdas
Szef
Dołączył: 13 Cze 2013
Posty: 739
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 16:37, 22 Mar 2016 Temat postu: |
|
|
jest zapis w misji 2: "Na potrzeby powyższej zasady jednostka i transport dedykowany wykupiony dla niej liczą się jako jeden oddział. "
to można brać dedykowane transporty czy pojazdy zakazane?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sławny
Aspiring Beer Master

Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 964
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Zachełmie koło Zagnańska koło Kielc
|
Wysłany: Wto 16:46, 22 Mar 2016 Temat postu: |
|
|
Małe niedopatrzenie, już zmieniam.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
misiekbeer
Beer Master

Dołączył: 10 Gru 2005
Posty: 694
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Kraków; Kielce; Piekoszki
|
Wysłany: Sob 20:39, 26 Mar 2016 Temat postu: |
|
|
Piszcie mnie.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
patrykus2010
Woźny
Dołączył: 26 Paź 2014
Posty: 194
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Sob 22:03, 26 Mar 2016 Temat postu: |
|
|
Jej, chciałem napisać ze ja i Cornic mamy chelendża, tak informacyjnie :)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mijagi
Woźny
Dołączył: 04 Sie 2015
Posty: 177
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 14:16, 29 Mar 2016 Temat postu: |
|
|
Cytat: |
Jej, chciałem napisać ze ja i Cornic mamy chelendża, tak informacyjnie :) |
Hmmm. A gadalem/pisalem z Cornickiem jeszcze, zanim pokazalo sie info o turnieju i mialem z nim zagrac przy najblizszej okazji.
Zreszta pisalem o tym przy okazji mojego zgloszenia.
No nic, moze zagramy tak czy inaczej. Zbyt wielu chetnych na turniej razie nie ma ;)
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Mijagi dnia Wto 14:18, 29 Mar 2016, w całości zmieniany 3 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sławny
Aspiring Beer Master

Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 964
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Zachełmie koło Zagnańska koło Kielc
|
Wysłany: Wto 15:41, 29 Mar 2016 Temat postu: |
|
|
Zmiana wystawienia w 3 bitwie z Hammer and Anvil na Spearhead (stare ćwiartki).
Mijagi napisał: |
Cytat: |
Jej, chciałem napisać ze ja i Cornic mamy chelendża, tak informacyjnie :) |
Hmmm. A gadalem/pisalem z Cornickiem jeszcze, zanim pokazalo sie info o turnieju i mialem z nim zagrac przy najblizszej okazji.
Zreszta pisalem o tym przy okazji mojego zgloszenia.
No nic, moze zagramy tak czy inaczej. Zbyt wielu chetnych na turniej razie nie ma ;) |
To się dogadajcie kto z kim gra w końcu :P
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez sławny dnia Wto 19:57, 29 Mar 2016, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
CorniC
Pomocnik
Dołączył: 13 Wrz 2013
Posty: 205
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wto 20:47, 29 Mar 2016 Temat postu: |
|
|
Zapomniałem o tym, Mijagi był pierwszy, sorry Patryk, następnym razem :P
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|